Weer Turkije

Voor het beste weerbericht Turkije, bent u in de zomer eigenlijk altijd verzekerd van zon, zon en zon! Wilt u een zonovergoten vakantie aan de Turkse kust? Dan zit u inde zomer met het weerbericht Turkije altijd goed! Aan de Turkse kust heerst een mediterran zeeklimaat, wat betekent dat het weerbericht Turkije warme zomers en milde winters biedt. In de zomer regent het eigenlijk nauwelijks, ook niet in de populaire badplaatsen zoals Alanya, Antalya en Side. De temperatuur kan dan wel oplopen tot 35 graden, maar de zeewind zorgt dan in het weerbericht Turkije altijd voor een verkoelende bries. In de winter daalt de temperatuur in het weerbericht Turkije tot ongeveer 15 graden. Dus voor een garantie op zon tijdens uw vakantie, zal het weerbericht Turkije u zeker niet teleurstellen. Boek uw Turkije vakantie dus vanaf de lente maanden en profiteer van het perfecte weerbericht Turkije!

Het weer in april in Turkije
Het weer in april in Turkije is ideaal om van een actieve en zonnige vakantie te genieten in een van de badplaatsen. Het land kent meerdere klimaatzones, waarbij er langs de kust sprake is van een mediterraan klimaat. Dat maakt bijvoorbeeld dat het klimaat in Alanya en andere badplaatsen, zoals Bodrum, Antalya en Belek al ideale omstandigheden biedt om van een fijne vakantie te genieten. De temperaturen liggen in de maand april langs de kust rond de 18 graden Celsius, maar naarmate de maand vordert kruipt de temperatuur al snel op naar boven de 20 graden Celsius.

Ideale temperatuur in Turkije langs de kust in april
De temperatuur is langs de kust van Turkije, waar de populaire badplaatsen zijn gelegen in april ideaal om activiteiten te ondernemen. Het zeewater is weliswaar nog aan de frisse kant, maar als de zon schijnt, dan is het heerlijk om op het strand bij het water te relaxen. Vanuit elke badplaats kunnen er activiteiten worden ondernomen, wat in de maand april in Turkije ideaal is. Het is dan namelijk nog niet zo heet als in de zomer, zodat er prima gewandeld kan worden of erop uit kan worden getrokken om bezienswaardigheden in de omgeving.

                                         

Zonnig weer in april in Turkije
Het weer in Turkije is in de maand april overwegend zonnig met een gemiddeld aantal zonuren per dag van acht of negen in de plaatsen langs de kust. Er kan op enkele dagen in de maand april weliswaar wel eens een regenbui vallen, maar de dagen in april zijn overwegend droog. Er kan over het algemeen wel gesteld worden dat het weer in april in Turkije zodanig is dat het de eerste maand van het jaar is dat er echt overtuigend van een zonvakantie worden gesproken. Het is niet voor niets dat vele hotels in Turkije langs de kust hun deuren in de maand april weer openen om de toeristen te kunnen ontvangen. Ook in tijdens uw vakantie Turkije 2018 zijn er volop mogelijkheden om te genieten van heerlijk zonnig weer.

Send Whatsapp Message