Al 30 jaar de Turkijespecialist     Winnaar Reisgraag Awards 2019 & 2021    Lid Garantiefonds     Laagsteprijsgarantie     GeldTeruggarantie

Overige Vakanties

Populaire Vakanties

Thermal hotels in Turkije

Turkije heeft van zichzelf natuurlijk al een heerlijk klimaat. Veel mensen met gezondheidsproblemen zoeken de zon op in Turkije en merken dat met het Turkse klimaat hun klachten afnemen. Vooral als het gaat om mensen met reuma of andere gewrichtsklachten kan een verblijf in Turkije de pijn enorm verlichten.

Om het verblijf nog prettiger te maken zijn er verschillende thermal hotels in Turkije. Een flink aantal daarvan bevinden zich rond Pammukkale en Hiërapolis. Wij bieden echter ook een uniek resort aan in Kusadasi, namelijk Asayra Thermal Halal Hotel en Spa. Klik hier om direct te boeken: https://www.turkije.nl/nl/hotel/asayra-thermal-hotel---spa

Het in  Zuidwest-Turkije gelegen Pamukkale (provincie Denizli) is wereldberoemd om de spectaculaire witte terrasvormige bassins met kalkhoudend water op een constante temperatuur van 35 °Celcius. Deze bassins zijn één van de meest opmerkelijke Turkse natuurfenomenen  en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een schitterend, sprookjesachtig natuurgebied dat uniek te noemen is.

Al in de klassieke oudheid waren deze witte warmwaterbronnen, alsook die in het nabij gelegen Karahayit zeer populair vanwege hun heilzame werking.Daarnaast komen er in Karahayit ook diverse bronnen met rood water (58 °C) aan de oppervlakte. Deze vormen eveneens terrasvormige bassins, maar krijgen hun bijzondere rode kleur door de hierin aanwezige mineralen en modder. Zowel deze modder, als het thermale water zelf hebben een bijzonder sterke therapeutische werking bij spier- en gewrichtsklachten en dermatologische aandoeningen.

In de hotels rondom Pammukkale zijn er bijna overal thermische baden en kunt u op het gebied van wellness van top tot teen verzorgd worden met diverse soorten massages. Maar ook zijn er in de hotels de gebruikelijke zaken als een stoombad en de sauna waar u gebruik van kan maken.

Wat betreft de baden zijn die er ook speciaal voor mannen en vrouwen. En uiteraard zijn de baden er in verschillende temperaturen. Van heel warm tot heel koud.

U kunt in diverse hotels speciale kuurprogramma’s boeken op het gebied van reuma, huidproblemen of gewoon uw lichaam even een flinke boost geven.  De speciale behandelprogramma’s zijn vaak onder begeleiding van een deskundige op het gebied van gezondheid. Uiteraard geldt dat ook voor fysiotherapie door specialisten.

Deze kuurhotels zijn over het algemeen het hele jaar open. Ideaal voor mensen die bijvoorbeeld in de winter in de vrieskou willen baden in een warm thermaal bad. Maar het heeft ook als voordeel dat uw lekker kan relaxen buiten de drukte om in bestaande resorts.

Overigens vindt u dit soort thermal hotels ook in andere gebieden van Turkije zoals Afyon, Pamukkale, Kutahya, Balikesir, Yalova en Bursa.