Side Tips

 

Quad rijden
Heeft u altijd al eens op een quad willen rijden? Dan is dit uw kans om met de quad het Taurusgebergte onveilig te maken! Deze activiteit vind plaats in groepsverband onder begeleiding van ervaren bestuurders. Dus houdt u van spanning en avontuur, dan mag u dit zeker niet missen!

Turkse Avond
Wilt u een avondje genieten van Turkse folkloredans, buikdanseressen, haremdansen en muziek? Maak dan een Turkse avond mee in het centrum van Side! Er staan rondom het podium allemaal gezellige tafeltjes waar u kunt genieten van een onbeperkt koud en warm buffet. Ook krijgt u een spectaculaire show te zien onder het genot van een drankje.

Vervoer
Voor het openbaar vervoer in side geldt dat er van april t/m oktober elke 10 minuten busjes rijden, de zogenaamde Dolmus. Met deze busjes kunt u van noord naar zuid en van oost naar west! U kunt bij onze reisleiding natuurlijk ook een auto huren waarmee u zelf de omgeving nader kunt verkennen.

Manavgat Markt
Elke maandag en donderdag is er in Manavgat een grote markt waar u goedkope kleren, sieraden, groente, fruit en vele andere spullen kunt kopen. De kwaliteit van de spullen is erg goed. De Manavgat markt is erg bekend in de wijde omgeving en mag u absoluut niet missen!

Aqua-Dolphin Park
Dolphin Park in Side staat voor u klaar voor een dag vol plezier. Hier kunt u regelmatig genieten van prachtige dolfijnen- en zeeleeuwenshows en zelf ook zwemmen met de dolfijnen. Er is een brede keus aan waterglijbanen en baden voor uw plezier. Uw vakantie wordt compleet met een bezoek aan de Aquapark.

Op Jeepsafari in Side
Er zijn diverse routes beschikbaar vanaf Side die u de Taurusgebergte laat meemaken. Jeepsafari’s worden gehouden in stevige 4x4 off-road auto's en u zult over hellingen, rivieren en bochten schuren.  Verder zult u dennenbomen tegenkomen die wel 20 meter hoog kunnen zijn, watervallen en bewoners van de nabijgelegen dorpen. Bezoek het nationale park en ontdek de ruwe schoonheid van Turkije.

Excursie Perge, Aspendos en Kursunlu
De excursie vanuit Side naar Perge, Aspensos en Kursunlu biedt een ideale combinatie van cultuur en natuur. Eerst wordt er een bezoek gebracht aan de antieke Romeinse stad Perge, waar verschillende indrukwekkende overblijfselen bekeken kunnen worden, zoals een historisch badhuis en stadion. Vervolgens wordt er een bezoek gebracht aan Aspendos, waar het goed bewaarde Romeinse amfitheater bewonderd kan worden. Na de cultuur is het tijd om van de natuur te genieten en dat kan bij de Kursunlu watervallen. Hier bevindt zich ook een schitterende botanische tuin waar een wandeling gemaakt kan worden.