Turkije.nl is trots om te melden dat de vluchten met Pegasus Airlines per april 2016 zullen starten. Hiermee Is begonnen aan een samenwerking met wellicht wel de beste chartermaatschappij, opererend naar Turkije. De vluchten van Pegasus Airlines zijn op elke dinsdag en zaterdag.

De bagagevrijdom van standaard ruimbagage op vluchten van Pegasus Airlines is 20 kg per persoon. Hiermee biedt Pegasus Airlines een klantvriendelijke benadering m.b.t. bagage. Dit in tegenstelling tot Corendon Airlines en Transavia. Hier moet u extra betalen voor ruimbagage. Ook toegestaan is één stuk handbagage van 20 cm x 40 cm x 55 cm met een maximaal gewicht van 8 kg. De handbagage kan niet aan de toegestane ruimbagage worden toegevoegd.

Pegasus Airlines werd opgericht in Istanbul in 1990 als een joint venture van drie bedrijven - Aer Lingus, Silkar Investment en Net Holding - met de overtuiging dat iedereen het recht heeft om te vliegen. Het heeft de manier waarop de luchtvaartsector opereerde veranderd. Na de lancering van haar eerste vlucht in mei 1990 werd Pegasus volledig overgenomen door ESAS Holding in januari 2005. Ali Sabanci is nu de voorzitter en Sertac Haybat is de CEO.

Met ESAS Holding als eigenaar bedient Pegasus Airlines 20 bestemmingen binnen Turkije en 32 internationale bestemmingen. In april 2009 kocht ESAS Holding een aandeel van 16,48% in Air Berlin, de op één na grootste maatschappij van Duitsland en de op vier na grootste van Europa, waardoor het een van de grootste aandeelhouders van het bedrijf is geworden. Sinds september 2011 zijn Pegasus en Air Berlin samen begonnen met 'codeshare'-vluchten die gaan van Berlijn, Düsseldorf, Keulen en München in Duitsland naar Istanbul, met aansluitingen naar Ankara en Izmir.

Pegasus vliegt al 20 jaar en is de meest gevestigde luchtvaartmaatschappij van Turkije. Pegasus gebruikt de jongste luchtvloot van Turkije met de nieuwste vliegtuigen. Pegasus wordt regelmatig gecontroleerd door het Duitse bedrijf TÜV Rheinland, het internationale bedrijf voor het testen en certificeren van de technische veiligheid, om ervoor te zorgen dat we voldoen aan het ISO 9001:2000 Quality Management System-certificaat.

Send Whatsapp Message