Marmaris Tips

 

Vervoer
Het veroer is in Turkije prima geregeld! U kunt gebruik maken van verschillende soorten openbaar vervoer. Erg populair is het Dolmus-busje. Hiermee kunt u van de ene plaats naar de andere en u kunt overal in- en uitstappen want deze shuttlebus heeft geen vaste haltes. Ook kunt u met de bus reizen als u langere afstanden moet afleggen. Natuurlijk kunt u overal ook de taxi nemen. Verder heeft u de mogelijkheid een auto te huren als u de omgeving zelf nader wilt verkennen.

Winkels
Winkelen is een genot in Marmaris. Winkelen in de smalle straatjes van Marmaris tussen de witte muren van de locale gebouwen is een van de dingen die u moet doen.
De winkels verkopen alles voor redelijke prijzen en u kunt altijd proberen om af te dingen bij de winkelier om een nog betere prijs te krijgen!

Blue Voyage Cruise
Een prachtige mogelijkheid om uw vakantie door te brengen op een klassiek, traditioneel houten jacht! Tijdens de reis wordt regelmatig aangemeerd in schitterende baaien. Overdag heeft u voldoende tijd om heerlijk te luieren en te zonnen, te vissen of te zwemmen in het prachtige heldere zeewater. U kunt cruisen vanaf Marmaris naar het Griekse eilandje Rhodos. Dit is een echte aanrader!

Sport & Ontspanning
In Marmaris zijn vrij veel sport- en ontspannings mogelijkheden. In de omgeving vindt u diverse duikscholen en tennisbanen. Verder kunt u verschillende watersporten beoefenen, zoals windsurfen en zeilen. Natuurlijk zijn er ook nog ontspanningsmogelijkheden: bananariding, jetski's, kano's, motorboten, waterfietsen, waterski's en een sportveld met doelen.

Excursie naar Rhodos
Tijdens een verblijf in het Turkse Marmaris is het ook mogelijk om een uitstapje te maken naar het Griekse eiland Rhodos. De dagtocht kan in excursieverband worden gemaakt. De overtocht met de boot vanaf Marmaris naar Rhodos neemt minder dan een uur tijd in beslag, zodat er de hele dag de gelegenheid wordt geboden om Rhodos te leren kennen. De oude stad van Rhodos is daarbij zeker de moeite van het verkennen waard. Daarnaast kan er ook een eilandtour worden gemaakt.

Natalie's Steakhouse
Een echt steakhouse, waar vleesspecialiteiten zoals de T-bone steak een groot deel van de menukaart bepalen, dat is Natalie's Steakhouse in Marmaris. De prijzen van de gerechten zijn in vergelijking met andere restaurants in Marmaris enigszins aan de hoge kant, maar de gasten krijgen dan ook zeker waar voor hun geld. Het restaurant is aan zee gelegen en biedt ook nog eens een fantastisch uitzicht


Nachtclub Crazy Daisy
In de bekende barstreet van Marmaris is de nachtclub Crazy Daisy te vinden. Het is een grote discotheek met een capaciteit voor 1300 bezoekers. Deze discotheek wordt al jaren beschouwd als één van de beste uitgaansgelegenheden in Marmaris en mag dan ook zeker niet gemist worden tijdens de vakantie. Ook staat de discotheek bekend om haar uitgebreide entertainmentprogramma met onder meer geweldige schuimparty's en watershows, maar ook met spectaculaire dansoptredens van artiesten.

Atlantis Aquapark
Het meeste bekende waterpark van Marmaris is ongetwijfeld Atlantis Aquapark dat direct aan het strand en de zee gelegen is. Glijbanen zijn er in dit waterpark in overvloed met veelzeggende namen als de Free Fall en Kamikaze. Ook de kleine kinderen kunnen zich prima vermaken in de speciaal voor deze groep beschikbare waterattracties. Naast de poolbar zijn er ook andere horecagelegenheden op het park aanwezig.