Kusadasi Tips

 

Aqua Fantasy Waterpark
Het Aqua Fantasy Waterpark is op ongeveer acht kilometer afstand van het centrum van Kusadasi gelegen en is onderdeel van een clubhotel. Ook een apart kindergedeelte en een wildwater rivier ontbreken niet in dit park. Het waterpark is direct aan zee en aan het strand gelegen en op het park zijn diverse voorzieningen en faciliteiten te vinden, zoals restaurants en barretjes.

Ladies beach
Ladies beach is een zandstrand met een lengte van één kilometer, waar o.a. parasols, douches en ligbedden ter beschikking staan voor de strandbezoekers. Het zandstrand is gelegen tegenover de strandstraat, waar een groot aanbod van barretjes en restaurants te vinden is. Ladies beach is gelegen in de buurt van een toeristische wijk met veel hotels en appartementen. De afstand naar het centrum van Kusadasi bedraagt ongeveer twintig minuten lopen.

Restaurant Sea Garden
Het restaurant Sea Garden is op een populaire locatie gevestigd bij het bekende strand van Kusadasi Ladies beach. Het restaurant biedt dan ook prachtige vergezichten over de zee en dat maakt dat er in een prima ambiance van het diner, lunch of het ontbijt genoten kan worden. De gerechten op de kaart zijn internationaal en uiteraard staan er in dit restaurant aan zee diverse visgerechten op de menukaart. Daarnaast kan men diverse grillgerechten bestellen.

Turkse avond in de Caravanserai
Een excursie die in Kusadasi zelf georganiseerd wordt, is de belevenis van een Turkse avond in de Caravanserai. Deze locatie in het oude fort gelegen in het hart van Kusadasi is perfect om als achtergrond te dienen voor de Turkse avond. Tijdens deze avond krijgen de gasten gedurende en na het diner een aaneenschakeling van optredens te zien en kunnen op deze manier kennis maken met de Turkse folklore, waaronder muziek, dans en uiteraard buikdanseressen.

Jeepsafari of tocht met een quad
De jeepsafari wordt gereden met een aantal jeeps waarbij de mogelijkheid bestaat om zelf ook even achter het stuur plaats te nemen. Deze tocht leidt door het achterland van Kusadasi en zal letterlijk veel stof doen opwaaien. Ook kent Kusadasi de zogenaamde quad safari. Waarbij gedurende een tocht van drie uur op onverhard terrein door de uit duinen en moerassen bestaande natuur van Pamucak wordt gereden.

Pamukkale 
Een bezienswaardigheid die jaarlijks vele toeristen uit de verre omgeving trekt is Pamukkale. Pamukkale wordt ook wel het katoenen kasteel genoemd en is een waar natuurwonder. Schitterende kalkterrassen worden afgewisseld met baden gevuld met zuiver bronwater die uitnodigen om een bad te nemen, wat dan ook tot de mogelijkheden behoort. Wie de mogelijkheid heeft om Pamukkale te bezoeken wordt dit zeker aangeraden te doen.

Vervoer
Het veroer is in Turkije prima geregeld! U kunt gebruik maken van verschillende soorten openbaar vervoer. Erg populair is het Dolmus-busje. Hiermee kunt u van de ene plaats naar de andere en u kunt overal in- en uitstappen want deze shuttlebus heeft geen vaste haltes. Ook kunt u met de bus reizen als u langere afstanden moet afleggen. Natuurlijk kunt u overal ook de taxi nemen. Verder heeft u de mogelijkheid een auto te huren als u de omgeving zelf nader wilt verkennen.