Kemer Tips

 

Jeep safari 
Een jeepsafari staat gelijk aan avontuur en fun voor jong en oud! Met een colonne aan snelle jeeps ga je naar Manavgat en vanaf daar het Taurusgebergte in. Je hebt de keuze om zelf te rijden of mee te rijden met een ervaren chauffeur. Tijdens de tocht bezoek je een oude vestiging in de bergen, is er een heerlijk lunch en een zwempauze. Tot slot breng je nog een bezoek aan een kleine moskee.

Boottocht
Zin in een boottochtje? Ga mee op de mooie houten boot gullet. Je vaart langs de prachtige kust van Antalya. Tegelijkertijd kunt u volop genieten van het lekkere eten, de heerlijke drankjes en het schitterende uitzicht vanaf je zonnebedje.

Markten
Proef de typische Turks sfeer bij de lokale markten in Kemer. Hier kunt u de hele dag door goedkoop winkelen. Heerlijke geuren van de specerijen, verse en kleurrijke fruit is te proeven in de lokale markten van Kemer.

Vergeet niet af te dingen!!

Rafting
Wildwaterpret op zijn sportiefst! Heeft u zin in spanning en avontuur? Dan wordt het tijd om te raften: in een rubberboot van een wilde bergrivier afzakken. Vanzelfsprekend gebeurt dit onder deskundige begeleiding en krijgt u een wetsuit, zwemvest en een helm. De rivier kronkelt door het Taurusgebergte en heeft een temperatuur van ongeveer 15 graden.

Quad rijden
Altijd al eens op een quad willen rijden? Dan is dit uw kans om met een quad het Taurusgebergte onveilig te maken. Dit avontuur vindt plaats in groepsverband en onder begeleiding van ervaren bestuurders. U rijdt door bergen, water en bossen. Dus houdt u van spanning en avontuur dan mag u dit zeker niet missen!

Aquapark Kemer
Het Kemer Aqua-Park is gedurende het vakantieseizoen iedere dag geopend voor het publiek.
Het waterpark Kemer staat ook wel bekend als het Moonlight Park vanwege de opening in de avond- en nachtelijke uren. Over het waterpark verspreid zijn veel bomen te vinden, waaronder beschutting kan worden gezocht tegen de zon of als men even wil ontspannen en bijkomen van de waterpret. Zitgelegenheden in de vorm van gekleurde zitzakken, tafels met stoelen, ligbedden met parasols en zelfs hangmatten staan verder ter beschikking van de bezoekers van het waterpark

Discotheek Club Aura
Discotheek Aura is dicht bij het centrum van Kemer en ligt daardoor ideaal ten opzichte van de toeristische accomodaties en de andere uitgaansgelegenheden in de buurt. Club Aura is een zeer stijlvol aangeklede openlucht discotheek. De toeristen kunnen zich de hele avond en nacht prima vermaken op de drukke dansvloer waar een populaire mix van muziek wordt gedraaid.

Yörük Park
Het Yörük Park is de naam van een openlucht museum in de omgeving van Kemer en hier kan men een uitstekende indruk op doen van het alledaagse leven van de nomaden. Het openlucht museum staat dan ook wel beter bekend als het nomadendorp, want hier draait alles om het realistisch uitbeelden van het leven van de nomaden in vroegere tijden. Zo kan er onder meer kennis gemaakt worden met de vroegere ambachten. Het is mogelijk om in excursieverband een bezoek te brengen aan dit museum, maar iedereen kan er natuurlijk ook vrijblijvend naar toe gaan.

Vervoer
Het veroer is in Turkije prima geregeld! U kunt gebruik maken van verschillende soorten openbaar vervoer. Erg populair is het Dolmus-busje. Hiermee kunt u van de ene plaats naar de andere en u kunt overal in- en uitstappen want deze shuttlebus heeft geen vaste haltes. Ook kunt u met de bus reizen als u langere afstanden moet afleggen. Natuurlijk kunt u overal ook de taxi nemen. Verder heeft u de mogelijkheid een auto te huren als u de omgeving zelf nader wilt verkennen.