Al 30 jaar de Turkijespecialist  Winnaar Reisgraag Awards 2019 & 2021 Lid Garantiefonds  Laagsteprijsgarantie  GeldTeruggarantie Gratis Annuleren


 

Bekijk alle Kemer Hotels>


 


 

Algemene Informatie over Kemer

Kemer is een sfeervolle badplaats in een prachtige natuurlijke omgeving. Dit voormalige vissersdorp heeft haar vriendelijke karakter behouden, terwijl het inmiddels één van de populaire badplaatsen aan de Turkse kust is! Omringd door pijnboombossen en citrusbomen ziet u vanuit Kemer het indrukwekkende Taurusgebergte, met haar bossen, beken en valleien aan de landzijde. Aan de zee kant ligt het schitterende strand van Kemer, met wuivende palmen. Hier liggen luxe resorts en hotels voor een zeer verzorgde vakantie aan de Turkse kust. Op het strand van Kemer zult u genieten van het aangename Turkse klimaat. Veel resorts hebben een privéstrand voor haar hotelgasten, zodat u onbezorgd kunt genieten aan zee.

In Kemer kunt u ook gezellige uitstapjes maken naar de vele winkelstraatjes of naar de mooie jachthaven. Daar liggen honderden plezierjachten aangemeerd. De vele cafe's, bars en restaurants maken van Kemer een gezellige havenstad, ten westen van Antalya. Pas de afgelopen decennia is Kemer pas echt uitgegroeid tot een echte toeristische trekpleister. Voor een veelzijdige vakantie aan de prachtige Turkse kust zit u goed in Kemer! 

Kemer staat garant voor prachtig zon, zee en strand weer van het voorjaar tot het late najaar. Want het warme Turkse zeeklimaat maakt het ook in Kemer optimaal voor een perfecte zonnige vakantie. Ook in de wintermaanden is het aangenaam in Kemer. Dit is de ideale tijd voor een actieve vakantie in de natuurrijke omgeving van het indrukwekkende Taurusgebergte, waar veel excursies mogelijk zijn vanuit Kemer.

 

 

Inhoudsopgave:

 

 

Het klimaat in Kemer
 

Kemer staat garant voor prachtig zon, zee en strand weer van het voorjaar tot het late najaar. Want het warme Turkse zeeklimaat maakt het ook in Kemer optimaal voor een perfecte zonnige vakantie. Ook in de wintermaanden is het aangenaam in Kemer. Dit is de ideale tijd voor een actieve vakantie in de natuurrijke omgeving van het indrukwekkende Taurusgebergte, waar veel excursies mogelijk zijn vanuit Kemer.

Turkse Rivièra

 

jan.

feb.

mrt.

apr.

mei

jun.

jul.

aug.

sep.

okt.

nov.

dec.

Dagtemperatuur in C

12

13

18

23

26

28

30

29

27

23

18

14

Zonne-uren per dag

4

6

7

9

11

12

13

12

11

9

7

5

Dagen met neerslag

11

9

6

4

3

1

1

1

1

4

5

11

De aangegeven temperaturen zijn gemiddelde temperaturen en kunnen derhalve afwijken. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

 

Hoofdstad
 

De hoofdstad van Turkije ligt op ongeveer 770 kilometer van de badplaats Kemer. In Ankara vindt u het politieke centrum van het land en ook de meeste universiteiten. Toch is Ankara, met ongeveer 5 miljoen inwoners, niet de grootste stad van Turkije. Dat is namelijk Istanbul, met ruim 13 miljoen inwoners. Istanbul is ook het economisch centrum van het land. Ankara is sinds 1923 de hoofdstad van Turkije, nadat de Turkse heerser Atatürk de stad in 1919 aanwees als zijn woonplaats en een paar jaar later als hoofdstad, wat het nog altijd is. De hoofdstad Ankara ligt in het centrum van Turkije, in de gelijknamige provincie Ankara. Het continentale steppeklimaat, met strenge winters en warme, droge zomers, maakt het weer hier heel anders dan in de badplaats Kemer, waar een warm zeeklimaat de temperatuur het gehele jaar door aangenaam maakt.

 

Tijdverschil
 

Tussen Turkije en Nederland is een tijdsverschil van één uur. Het is in Kemer dan ook één uur later dan in Nederland. Het tijdsverschil blijft het hele jaar gelijk om dat Turkije dezelfde zomer- en wintertijd heeft als Nederland, voor heel Turkije, zo ook in Kemer.

 

Taal
 

De Turkse taal is de voertaal in Turkije, ook langs de kust. Maar in de populaire badplaatsen zoals Kemer, zult u merken dat u zich ook prima redt met bijvoorbeeld Duits en Engels. In de grote hotels in Kemer zal een groot deel van het personeel Duits en Engels en wellicht andere talen kunnen verstaan. Zo kunt u altiijd terecht bij het hotel personeel met al uw vragen Zij zullen zeker hun best doen op u te helpen. Waarschijnlijk leert u nog een paar woordjes Turks tijdens uw vakantie in Kemer. In ieder geval zult u zich de Turkse woorden “Hos geldiniz” snel eigen maken, want dit betekent 'hartelijk welkom'! Dit zult u vaak horen op uw vakantie in het gastvrije Kemer.

Geldzaken
 

Aan de Turkse kust bent u van alle gemakken voorzien, ook op het gebied van geldzaken. Want in alle bekende badplaatsen, zoals Kemer, vindt u op veel plekken een pinautomaat, met een maestro logo, waar u eenvoudig geld kunt pinnen. De munteenheid in Turkije is de (nieuwe) Lira. In de populaire badplaatsen zoals Kemer kunt u soms ook met de euro betalen. Maar houdt u er rekening mee dat dit niet altijd mogelijk is. Ook zult u niet altijd in horeca gelegenheden en winkels kunnen pinnen. Dan is het wel erg handig om Lira's contant bij u te hebben. Ook bijvoorbeeld voor de dolmus bus in Kemer, of voor een fooi zijn Lira's zeker handig. Mocht u geld willen omwisselen, dan raden wij u aan om dit te doen bij het wisselkantoor of op het vliegveld bij aankomst. De banken in Kemer zijn geopend van maandag tot en met vrijdag, van 8.30u tot 12.00u en van 13.30u tot 17.00u.

Fooien
 

Een fooi geven is in Turkije heel gebruikelijk, net als in Nederland. Tijdens uw vakantie in Kemer kunt u voor fooien in horeca gelegenheden ongeveer 10% van het betaalde bedrag als richtlijn nemen. Mocht u de chauffeur of de kamerjongen een fooi willen geven, dan kunt u bijvoorbeeld denken aan € 1,00 fooi. Zo zit u altijd goed wanneer u een fooi geeft tijdens uw vakantie in Kemer.

 

Voltage
 

De oplader van uw mobiele telefoon, of van uw video camera, uw föhn of scheerapparaat. Tijdens uw vakantie in Kemer zult u vast en zeker elektrische apparaten van thuis noodig hebben. Aan de Turkse kust is dat gelukkig geen probleem. Want de Turkse kust gebruikt, net als in Nederland, een voltage van 220 Volt. Ook zijn de stekkers gelijk aan de stekkers in Nederland, zo dat u eenvoudig uw eigen elektronische apparatuur kunt gebruiken tijdens uw vakantie in Kemer. Gaat u daarentegen bijvoorbeeld naar Istanbul, dan heeft u echter wel een verloopstekker nodig. Hier gebruikt men een lager voltage van 110 Volt. Maar op vakantie aan de Turkse kust in Kemer kunt u zonder problemen uw eigen elektrische apparaten gebruiken.

 

Drinkwater
 

Het kan op vakantie in Turkije soms behoorlijk warm zijn. Let u er dan goed op dat u genoeg water drinkt! Juist in een warm klimaat kunt u onopgemerkt meer vocht nodig hebben. In Kemer kunt u overal goedkope flesjes drinkwater kopen, in de winkels en in uw hotel. Er wordt  aangeraden om het kraanwater in Kemer en de andere badplaatsen aan de Turkse kust niet te drinken, vanwege de zuivering met chloor. Het  kraanwater in Kemer is daardoor niet goed voor de gezondheid. Gelukkig treft u overal flesjes drinkwater te koop aan. Deze water flessen zijn er in diverse hoeveelheden, voor onderweg, of voor op uw hotelkamer in Kemer.

 

Turkije culinair
 

Tijdens uw vakantie in Kemer aan de Turkse kust, zult u zeker genieten van de heerlijke Turkse keuken. De Turkse koffie met zoetige lekkernijen, kruidige lamsvlees gerechten en vers fruit. Wist u dat de Turkse keuken zelfs behoort tot de top vijf van beste keukens ter wereld? Turkije culinair heeft zowel oriëntaalse als westerse invloeden, omdat het land op beide continenten ligt. Gaat u tijdens uw vakantie in Kemer traditioneel Turks dineren, dan begint het diner met de Meze; kleine voorgerechten bestaande uit gegrilde visjes, salades, calamares of Borek, een opgerold bladerdeeg hapje met kaas en kruiden. Ook in uw hotel in Kemer zult u genieten van de gevarieerde en verrassende Turkse culinaire gerechten. Wellicht onder het genot van een Raki, de Turkse variant van de Griekse Ouzo. Geniet van de heerlijke Turkse keuken tijdens uw vakantie in Kemer!

 

Mobiele telefonie
 

Natuurlijk neemt u uw mobiele telefoon mee tijdens uw vakantie naar Kemer, want u wilt graag bereikbaar zijn voor de thuisblijvers. In Kemer heeft u gelukkig eigenlijk altijd wel bereik, want alle mobiele netwerken zijn daar beschikbaar. Uw mobiele telefoon kiest automatisch het netwerk waar u een contract mee heeft. Zodra de naam van deze aanbieder op het secherm verschijnt, kunt u bellen en gebeld worden in Kemer. De kosten voor mobiel bellen zijn inhet buitenland echter wel hoger dan voor bellen binnen Nederland. Om te voorkomen dat deze kosten ongemerkt hoger zijn dan u verwacht, is het aan te raden om uw voice-mail uit te zetten. Ook de kosten van mobiel internet gebruik zijn vele malen hoger dan binnen Nederland. U kunt wellicht de dataroaming van uw smartphone uit te zetten zodra u Nederland verlaat. Daarmee voorkomt u dat uw telefoon zelf gaat zoeken naar internetverbindingen en komt u niet achteraf voor financiële verrassingen te staan, na uw heerlijke vakantie in Kemer!

 

Reisdocumenten
 

Als u op vakantie gaat naar Kemer heeft u een geldig paspoort of identiteitskaart nodig, welke geldig is tot 6 maanden na de terugkomst datum. Als u paspoort of identiteitskaart niet lang genoeg geldig is, vraag dan tijdig voor uw vakantie naar Antalya een nieuwe aan. Soms kan het even duren voor uw paspoort klaar is. Bent u in bezit van een paspoort uit een ander land dan de Benelux, dan is het verstandig om even contact op te nemen met het Turkse Consulaat, ruim voor vertrek naar Antalya. Reizigers uit de Benelux hebben ook een visum nodig. 

E-visum Turkije
In 2014 zal het visum voor Turkije volledig elektronisch worden (E-visum). U dient het visum (een E-visum) vooraf aan te schaffen via de website van het Turkse Ministerie, te weten www.evisa.gov.tr. De betaling is voor alsnog alleen met credit card mogelijk. 
Dit visum dient u te printen en mee te nemen op uw reis naar Turkije. Let er op dat de naam wordt gebruikt, zoals die in het paspoort staat. Het voordeel van het E-visum is dat u niet meer in de rij hoeft te staan en direct door kan lopen naar de paspoort controle. De kosten van het Evisum bedragen $20, - (ca. €15, - , afhankelijk van de koers van de dollar). Er zijn ook andere websites die hetn visum voor Turkije aanbieden en verzorgen, maar daar kunnen hoge bijkomende kosten aan verbonden zijn.
Het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft - na aandringen door onder andere de reisbranche - bekend gemaakt dat het visum bij binnenkomst in Turkije nog verkrijgbaar zal zijn tot 1 november 2014. Daarnaast worden maatregelen genomen om het verkrijgen van het E-visum toegankelijker te maken. De kosten van het visum op de luchthaven bij aankomst zal echter hoger zijn, te weten €25, - per visum.

Turks Consulaat
 

Mocht u vóór of na vertrek naar uw vakantie in Kemer het Turkse Consulaat nodig hebben, dan kunt u terecht bij het Turkse Consulaat in Rotterdam of in Deventer.  U kunt het beste van te voren even bellen voor de actuele openingstijden en voor een eventuele afspraak.

Turks Consulaat Rotterdam

Westblaak 2

3012 KK Rotterdam

Tel.: 010 - 201 2000 

Email: rotterdam@turkishconsulate.nl

 

Turks Consulaat Deventer

Keizerstraat 8

7411 HG Deventer

Tel.: 0570 - 619 481 

Email: deventer@turkishconsulate.nl

 

Vaccinaties
 

Als u op vakantie gaat naar kemer, wilt u waarschijnlijk weten of u vaccinaties nodig heeft voor uw verblijf aan de Turkse kust. Als u voor minder dan 3 maanden op vakantie naar Kemer gaat, is dit eigenlijk niet nodig, en het is dan ook niet verplicht. Ook over malaria hoeft u zich aan de Turkse kust geen zorgen te maken. Gaat u echter langer dan drie maanden op vakantie naar Kemer of elders in Turkije, of gaat u avontuurlijk reizen door Turkije, dan zijn vaccinaties zeker een overweging. U kunt dan denken aan DTP (difterie, tetanus en polio), hepatitis A (besmettelijke geelzucht), hepatitis B, buiktyfus en rabiës (hondsdolheid). Neem voor informatie over vaccinaties voor een vakantie naar Kemer contact op met uw arts of een GGD bij u in de buurt. Gaat u minder dan drie maanden op vakantie, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over vaccinaties in Kemer.

Turkse geschiedenis
 

Inmiddels is Kemer natuurlijk één van de belangrijkste badplaatsen van de Turkse kust, maar van oudsher is Kemer een vissersdorp. Het heette vroeger Eski Koy, wat 'het oude dorp' betekent. Pas de afgelopen decennia is Kemer uitgegroeid tot een toeristische trekpleister, zonder dat er sprake is van massa toerisme. Kemer behoudt haar vriendelijke, kleinschalige karakter, door de weinige hoogbouw. In Kemer vindt u luxe hotels en resorts in een vriendelijke sfeer.

Turkije en de Turkse kust kennen een rijke cultuur, door de vele machtswisselingen die er door de eeuwen heen plaatsvonden. Talrijke volkeren hebben zich in Turkije gevestigd. Turkije maakte deel uit van het Griekse rijk en vanaf de 2e eeuw behoorde het tot het Romeinse rijk. Vooral de sporen van de Romeinse overheersing zijn nog altijd overal terug te vinden. In vele badplaatsen zijn er overblijfselen uit de Griekse en uit de Romeinse tijd te bezichtigen. Na de Romeinse overheersing volgden de Sjeltsjoekse leiders, de Byzantynen en de kruisvaarders. En in 12e eeuw stichtten de Turken het Ottomaanse rijk dat eeuwenlang standhield. De Turkse leider Atatürk stichtte in 1923 de Republiek Turkije. Tijdens uw vakantie aan de Turkse kust kunt u kennis maken met de rijke culturele geschiedenis van Turkije en Kemer.

Wanneer u op vakantie bent in Kemer, kunt u bijvoorbeeld een excursie boeken naar de oude stad Phaselis, die op ongeveer 16 kilometer van Kemer ligt. Van Kemer is ook bekend dat het in de Lycische periode de stad Idyros was, maar daar is in Kemer zelf weinig van terug te zien. Wat u wel zult zien in Kemer, zijn de overblijfselen van de maar liefst 23 kilometer lange muur die in het begin van de 20e eeuw is gebouwd in en nabij Kemer. Deze muur moest het gebied beschermen tegen overstromingen vanuit het Taurusgebergte. De huidige naam Kemer stamt van dit bouwwerk, want Kemer betekent 'muur'.

Cultuur en religie
 

Op vakantie in Kemer maakt u zeker kennis met de vriendelijke Turkse cultuur, waar gastvrijheid erg belangrijk is. Overal wordt u een glaasje thee aangeboden, zelfs in winkeltjes waar u midden in de onderhandelingen zit! Het wordt op prijs gesteld wanneer u dit aanneemt, want het is immers een teken van hartelijkheid. Het sociale leven en familie spelen een belangrijke rol in Turkije. Winkeltjes zijn in Kemer zijn dan ook vaak tot laat open, want het buitenleven is ook een gezellige ontmoetingsplek. Een warm onthaal en goed contact met vrienden en familie, dat is in de Turkse cultuur erg belangrijk. Daarbij kan een ogenschijnlijk verhitte discussie, net zo gemakkelijk een goed gesprek over het weer zijn. Als u open staat voor de Turkse cultuur en gewoontes tijdens uw vakantie in kemer zult u er zeker van genieten.

Onderhandelen hoort bij het winkelen in Turkije. Langs de Turkse kust en in Kemer is onderhandelen over de prijs zelfs heel gewoon. Want hoewel onderhandelen in Nederland niet zo gebruikelijk is, kunt u het in Turkije gewoon opvatten als een goed gesprek over de prijs. De prijs van levensmiddelen ligt echter wel vast, maar als u bijvoorbeeld souvenirs gaat kopen kunt u veel plezier beleven aan de kunst van het onderhandelen, wellicht onder het genot van een heerlijk glaasje appelthee.

De hoofdreligie van Turkije is de Islam. Turkije is een seculiere staat, wat betekent dat religie en wetgeving gescheiden zijn. Hoewel het merendeel van de bevolking Islamitisch is, zijn er ook andere religies. De beleving van het geloof kan per streek en bevolkingsgroep in Turkije sterk verschillen, want Turkije kent een grote religieuze diversiteit. Juist in de kust streken, waar toerisme al jaren een belangrijke rol speelt, zijn de verschillen tussen bijvoorbeeld Nederland en Turkije niet zo groot, zo ook in het westerse Kemer.

Send Whatsapp Message