Al 30 jaar de Turkijespecialist  Winnaar Reisgraag Awards 2019 & 2021 Lid Garantiefonds  Laagsteprijsgarantie  GeldTeruggarantie Gratis Annuleren


 

Bekijk alle Istanbul Hotels>


 


 

STEDENTRIP BETOVEREND ISTANBUL

TURKIJE.nl verzorgt inmiddels al bijna 30 jaar fantastische reizen naar Turkije. Een wereldstad als Istanbul mag uiteraard niet ontbreken in ons assortiment. Zeker niet gezien het feit dat Istanbul momenteel voorkomt in vrijwel alle lijsten met de populairste stedentrips. Istanbul staat bekend om zijn historische en authentieke sfeer, u ademt werkelijk geschiedenis wanneer u door de straten van Istanbul een onvergetelijke wandeling maakt.

De metropool Istanbul maakt het woord betoverend in alle opzichten waar. Istanbul bezit talloze, unieke cultuurschatten zoals de Aya Sophia, de Blauwe Moskee en de Grand Bazaar. Bezoek tijdens een stedentrip Istanbul de verschillende wijken in Istanbul, maar zeer zeker de wijk Sultanahmet. Sultanahmet is een ware schatkamer aan cultuur en historie. Voordelige koopjes vindt u uiteraard in de Grand Bazaar. Istanbul is ook een feest voor shopfanaten. Talloze shopping malls zijn allen goed te bereiken en zeer zeker de moeite waard. Deze zullen echter nooit de Istiklal Caddesi met de vele winkels evenaren. Zeer zeker een aanrader om ook deze geweldige historische winkelstraat te bezoeken.

Naast al deze geweldige bezienswaardigheden is Istanbul een ware parel voor de culinaire liefhebber. Een broodje vis bij de Galatabrug mag niet ontbreken, maar dit is slechts een schim in het rijtje van heerlijke Street Foods in Istanbul. U kunt echter ook culinair alle kanten op. Een uitgebreid Turks ontbijt mag beslist niet ontbreken aan uw citytrip in Istanbul. U zult hiermee worden overladen in vrijwel alle tentjes die u bezoekt in Istanbul. Hiernaast zijn er echter tevens tal van restaurants die de Turkse keuken uitmuntend vertegenwoordigen. De Turkse keuken is zeer uitgebreid en Istanbul kent de grootste variatie aan gerechten. U zult ervan versteld staan hoe lekker de Turkse kebabs (Adana kebab, Şiş kebab etc.), de wereldberoemde döner kebab, de verschillende mezes, de zoetigheden zoals baklava en de overige Turkse gerechten smaken. 
 
Istanbul staat bekend om zijn historische en authentieke sfeer, u ademt werkelijk geschiedenis wanneer u door de straten van Istanbul een onvergetelijke wandeling maakt.

  • Fascinerende metropool met unieke cultuurschatten
  • Een betoverende boottocht over de Bosporus
  • Excentrieke producten kopen in de Grand Bazaar
  • Vrijwel alle bezienswaardigheden op loopafstand
  • Heerlijk shoppen aan de İstiklâl Caddesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aya Sofia

De 1500 jaar oude kathedraal van de Aya Sofia is met meerdere prachtige mozaïekpanelen één van de architectonische wereldwonderen. De kerk werd in de 4e eeuw gebouwd in opdracht van Constantijn de Grote. De koepel rijkt tot 55 meter hoogte en heeft een diameter van 31 meter.

 

Bağdat Caddesi

De Bağdat Caddesi is een 14 kilometer lange moderne winkelstraat in de wijk Kadıköy, gelegen aan de Aziatische kant van Istanbul. De Bağdat Caddesi is het equivalent van de Istiklal straat in het Europese deel van de stad.

 

Beylerbeyi Paleis

In de 19e eeuw liet sultan Abdülaziz het Beylerbeyi paleis bouwen, een fantasie in wit marmer omgeven door tuinen vol magnolia’s. Het paleis is gelegen aan de Aziatische oever van de Bosporus en deed dienst als het zomerverblijf van de sultans. Hiermee werd het eveneens het onderkomen van de meest voornaamste buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders, waaronder Keizerin Eugénie van Frankrijk.

 

Blauwe Moskee

Met wonderbaarlijke koepels en elegante minaretten springt de Sultan Ahmet moskee al van een afstand in het oog. Eenmaal binnen wordt de bezoeker getrakteerd op veel meer sensatie en bewondering. De Sultan Ahmet moskee is gebouwd tussen 1609 en 1616 en staat bij toeristen bekend als de Blauwe Moskee vanwege de prachtige Iznik tegels die het hele interieur doet glanzen.

 

Bosporus Brug

De Bosporus brug (Boğaziçi Köprüsü), een van de twee hangbruggen over de Bosporus, is een symbool van de stad Istanbul. De brug is 1.590 meter lang en 39 meter breed en verbindt het Europese deel van Istanbul (Ortaköy) met het Aziatische deel (Beylerbeyi). Het wegdek hangt circa 65 meter boven het wateroppervlakte.

 

Dolmabahçe Paleis

Het Dolmabahçe paleis is gebouwd in 1856, tijdens de regeringsperiode van sultan Abdülmecit. De sultans verlieten het oude Topkapi paleis vanwege een tekort aan hedendaagse luxe, waarin het Dolmabahçe paleis wel voorzag. Het paleis heeft een oppervlakte van 45.000 m² en bestaat uit 285 kamers, 46 zalen, 6 badkamers en 68 toiletten.

 

Egyptische Bazaar

De Egyptische Bazaar (Mısır çarşısı) staat ook bekend als de Kruidenbazaar. Deze overdekte markt, gevestigd in een prachtig Ottomaans monument, is gespecialiseerd in specerijen en geneeskrachtige kruiden. Ook in winkels waar andere waren worden verkocht, komt de geur van specerijen, gedroogd fruit, thee, oliën, zoetwaren en afrodisiaca duidelijk terug.

 

Galata

Een van de gezichtsbepalende monumenten van Istanbul is de Galata Toren in de wijk Galata. De van oorsprong houten toren behoort tot de oudste en belangrijkste torens ter wereld en werd in 507 na Christus gebouwd in opdracht van de Byzantijnse keizer Anastasius. Deze toren werd in 1348 door de Genoesen vervangen door een stenen toren.

Lees meer

 

Grote Bazaar

Voor wie in Istanbul de oosterse sfeer wil proeven, is een bezoek aan de Grote Bazaar een must. De Grote Bazaar (Kapalıçarşı) is een van de grootste overdekte markten ter wereld met zestig straten en vierduizend winkels. De markt trekt dagelijks vanaf 09.00 uur tussen de 250.000 en 400.000 bezoekers en staat bekend om de juwelen, handbeschilderde keramiek, tapijten, borduurwerk, kruiden en antiek.

 

Istanbul Modern

Istanbul Modern is het eerste museum in privébezit voor moderne kunst in Turkije. Het museum is geopend in 2004, gelegen aan de oevers van de Bosporus en heeft een oppervlakte van 8.000 vierkante meter. Onderscheidend is de sterke aandacht voor jonge Turkse kunstenaars, wat resulteert in verrassende werken, die je in het westen nauwelijks tegenkomt.

 

Istiklal Caddesi

De Istiklal Caddesi (‘Straat van de Onafhankelijkheid’) is de meest bekende straat van Istanbul, die dagelijks door drie miljoen mensen wordt bezocht. Gelegen in de historische wijk Beyoğlu (Pera), is het een elegante voetgangersstraat met een lengte van ongeveer drie kilometer.

 

Kiz Kulesi

De Kız Kulesi (Leandertoren) is een toren op een klein eilandje in de Bosporus, dichtbij de zee van Marmara en is een van de symbolen van Istanbul. Sinds tweeduizend jaar doet het eilandje dienst als douane, vesting, verbanningsoord en quarantaineplaats. De huidige toren, althans de fundamenten en de muren van de eerste verdieping, stamt uit de tijd van Mehmet de Veroveraar (1451-1481).

 

Topkapi Paleis

Het Topkapı Paleis was het voormalig onderkomen van Ottomaanse sultans, bestuurlijk centrum van het Ottomaanse imperium en kern van de bestuurlijke Ottomaanse elite. Vandaag de dag herbergt het een van de belangrijkste musea ter wereld. Inclusief waardevolle schatten en de op een na grootste collectie van Chinees porselein.

Send Whatsapp Message