Coronavirus – (COVID-19)

Update 5 augustus 2020 - 14:35 uur


TURKIJE.NL ANNULEERT ALLE REIZEN TOT EN MET 27 AUGUSTUS 2020
Deze beslissing heeft te maken met het oranje reisadvies voor Turkije, waarbij alle niet-noodzakelijke reizen, dus ook vakanties worden ontraden door de overheid. We zien ons derhalve genoodzaakt om onze vakanties naar Turkije in ieder geval tot en met 27 augustus te annuleren. Reizigers waarvan de reis is geannuleerd, ontvangen een voucher voor de betaalde reissom waarmee een vervangende reis op een later tijdstip geboekt kan worden. De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte.

IK HEB EEN VAKANTIE GEBOEKT MET VERTREKDATUM VANAF 28 AUGUSTUS 2020; GAAT MIJN REIS DOOR?
We weten op dit moment nog niet of uw vakantie vanaf vrijdag 28 augustus door zal gaan. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent het reisadvies naar Turkije. De verwachting is dat de komende weken het reisadvies voor Turkije eveneens zal afschalen naar geel. Hiermee zullen dus reisbewegingen buiten de Schengen gebieden stap voor stap wederom tot de mogelijkheden behoren.

ALS U ONS NODIG HEBT, ZIJN WE ER
U kunt ons via het contactformulier, via e-mail info@enka.nl en via onze live chat bereiken en uw vragen stellen. Wij proberen echter antwoord op al uw vragen tevens middels dit bericht te beantwoorden. 

BELANGRIJK: Wij verzoeken u dringend om in de komende dagen niet met onze callcenter te bellen. De medewerkers op onze callcenter kunnen u nu niet meer vertellen dan deze informatie. We excuseren ons dat we u niet van dienst kunnen zijn zoals u van ons gewend bent, maar onder de huidige uitzonderlijke omstandigheden is dat niet mogelijk. Wanneer de callcenter overbelast is, zullen wij deze sluiten. Wij zijn derhalve tijdelijk telefonisch niet / slecht bereikbaar. 

CORONA-VOUCHER
Is uw vakantie in verband met de gevolgen van het coronavirus geannuleerd? Dan ontvangt u van ons ter compensatie van deze annulering een Corona-voucher. Het gaat om bij TURKIJE.nl geboekte vakanties met een vertrekdatum tot en met 27 augustus 2020. U ontvangt van ons een voucher ter waarde van de door u betaalde reissom van uw reis. U kunt dit tegoed zien in uw kostenoverzicht in Mijn Boeking wanneer u inlogt op onze website met uw reserveringsnummer. 

Het uitgeven van de Corona-voucher gebeurt in fases en neemt enige tijd in beslag. Al onze reizigers met vertrek tot en met 31 juli hebben wij inmiddels voorzien van een voucher. Enkele hiervan hebben wij al mogen omboeken naar een latere datum. Op dit moment zijn wij achter de schermen druk bezig om onze reizigers met vertrek tot en met 27 augustus 2020 te voorzien van een voucher.  

HOE LANG IS DE VOUCHER GELDIG?
De Corona-voucher is één jaar lang geldig. U hebt dus een jaar lang de tijd om een nieuwe vakantie uit te zoeken. De nieuwe vertrekdatum mag dus ook ná de geldigheid van de voucher zijn, zolang de boeking maar binnen één jaar na uitgifte is gedaan. Wanneer de reissom van de nieuwe reisdatum hoger uitvalt, brengen we u de meerkosten in rekening. Wanneer de nieuwe residatum goedkoper is, betalen we u het verschil terug. 

We realiseren ons ook dat wij - onder normale omstandigheden - bij een annulering door de reisorganisator uw gehele reissom moeten terugbetalen. De huidige situatie is echter zo uitzonderlijk dat wij ons op het standpunt stellen dat het gerechtvaardigd is om hiervan af te wijken. Feitelijk staat dit systeem gelijk aan de mogelijkheid om kosteloos om te boeken zoals nu door diverse Nederlandse luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties wordt gedaan. Wij rekenen op uw begrip hiervoor.

De recent gelanceerde corona-voucher wordt uiteraard ook ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken en ACM ConsuWijzer. De voucher heeft de geldigheid van één jaar. Voor de einddatum van de voucher moet u een nieuwe reis boeken. De reis zelf kan verder in de toekomst liggen. U hoeft dus niet binnen dat jaar te reizen. De waarde van de voucher is gelijk aan het bedrag dat u voor uw reis heeft betaald. Als uw reis is geannuleerd vanwege het coronavirus en u heeft de reissom nog niet volledig voldaan, dan hoeft u de restantbetaling niet meer te voldoen. U krijgt een voucher met de waarde van de aanbetaalde reissom.


Voorwaarden Corona-voucher - TURKIJE.nl - Enka Reizen Pakketreis
- Deze voorwaarden zijn van toepassing op de (inwisseling van de) Corona-voucher, uitgegeven door TURKIJE.nl, gevestigd te 2282 MZ , Rijswijk aan de Burgemeester Elsenlaan nr. 325.
- De Corona-voucher wordt per e-mail verstrekt en is geldig tot 1 jaar na datum van uitgifte.
- De Corona-voucher wordt enkel verstrekt aan de hoofdboeker van de oorspronkelijke boeking en de waarde van de Corona-voucher stemt overeen met de door u betaalde reissom.
- Deze Corona-voucher kan uitsluitend gebruikt worden ten behoeve van (gedeeltelijke) betaling van één of meer (pakket)reizen uit het reisaanbod van TURKIJE.nl 
- Indien u bij boeking meer besteedt dan de op de Corona-voucher vermelde waarde, dient u het verschil bij te betalen.
- De Corona-voucher is op naam gesteld en strikt persoonlijk. Overdracht van de (restant)voucher is slechts mogelijk aan een (andere) deelnemer van de oorspronkelijke boeking en onder    de voorwaarde dat dit vooraf kenbaar wordt gemaakt aan TURKIJE.nl.
- Wanneer de Corona-voucher niet is ingewisseld vóór het verstrijken van de geldigheidsduur, kan er nadien een verzoek bij TURKIJE.nl worden ingediend om de waarde van de Corona-      voucher uitgekeerd te krijgen. Een dergelijk verzoek is mogelijk nadat 1 jaar na datum van uitgifte is verstreken.

 

Corona voucher Vragen
Q: Kan TURKIJE.nl gebruik maken van een voucher in plaats van restitutie van de reissom in geld?
A: Ja dat kan. De Corona voucher is ontwikkeld door de branchevereniging ANVR. De voucher wordt - gelet op de uitzonderlijke situatie waarin we verkeren - gezien als een passende oplossing: dit wordt erkend door zowel de Europese Commissie als het Ministerie van Economische Zaken. Daarnaast heeft de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) meegekeken bij de voorwaarden die aan de Corona voucher zijn verbonden.

Q: Mijn rechtsbijstand verzekering geeft aan dat ik de voucher niet aan hoef te nemen. Graag wil ik dus geld terug voor mijn annulering.
A: Er zijn bijzondere situaties denkbaar waarin het niet redelijk is om partijen te houden aan afspraken uit een overeenkomst. Indien de omstandigheden zodanig uitzonderlijk zijn, kan dit zelfs bepalingen uit de wet opzij zetten. De coronacrisis, de onvoorziene ontwikkelingen en de impact daarvan betreffen een dergelijke uitzonderlijke situatie. Dit is ook de reden dat overheden en toezichthouders in Europa, Nederland en andere landen wereldwijd de uitgifte van een Corona-voucher steunen. De Corona- voucher is in deze crisis een tijdelijke oplossing, die een redelijk en gerechtvaardigd evenwicht biedt tussen de belangen van consumenten en reisorganisaties. De Corona-voucher ontzegt u ook geen eventueel recht op geld terug; indien u de voucher niet binnen één jaar na uitgifte heeft kunnen of willen inwisselen, staat het u vrij om alsnog restitutie in geld te verzoeken. Maar uiteraard hopen wij dat u met de voucher op korte termijn een mooie reis bij ons boekt.

Q: Ik heb een vakantie geboekt met vertrek na 27 augustus 2020. Gaat mijn vakantie nog door?
A: Dat is uiteraard afhankelijk van de actuele situatie op dat moment. Op basis van de informatie die we nu hebben, gaat uw reis nog door. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen indien nodig aanvullende maatregelen nemen.

Q: Ik heb een vakantie geboekt met vertrek na 27 augustus 2020 maar wil annuleren. Krijg ik mijn geld terug?
A: Als u uw reis met vertrek na 27 augustus 2020 wilt annuleren dan gelden hiervoor de reguliere annuleringsvoorwaarden.