Bodrum Tips

 

Winkelen in Bodrum
Winkelen in Bodrum is een waar plezier! Dat betekent dat u dag en nacht kunt shoppen in de talloze winkeltjes. U vindt er plaatselijke specialiteiten als katoenen kleding, kralen tegen "het boze oog" en natuurlijk de prachtige Perzische tapijten en handgemaakte en handbeschilderde keramiek.  Vergeet niet om af te dingen! 

Halikarnas ‘The Club’
Halikarnas is één van de bekendste openlucht discotheken van Turkije en bevindt zich in het oosten van Bodrum. Deze nachtclub is meer dan gewoon een discotheek. Er worden in het weekend geregeld shows gepresenteerd met veel schuim en lasereffecten. Halikarnas biedt maar liefst plaats voor 5000 feestgangers. Aangezien de discotheek direct aan het ligt kunnen bezoekers ook met de boot bij de pier worden afgezet om toegang tot de club te krijgen.

Jeep Safari
De jeepsafari vanuit Bodrum voert door de pure natuur van het achterland en de bergen en is een leuke en avontuurlijke ervaring om mee te maken. Het grootste deel van de tocht zal er off-road worden gereden en afhankelijk van het type excursie dat u boekt, zal er ook gelegenheid zijn om lekker te zwemmen.

Excursie naar Dalyan
De excursie naar Dalyan, die vanuit Bodrum wordt georganiseerd, is een leuke dagtrip. Het staat bekend om het schildpaddenstrand waar de zeeschildpadden op de zandbank hun eieren leggen. De boot vaart  langs deze schildpaddenbaai. Ook is er de gelegenheid om onderweg een lekker modderbadje te nemen.. Verder wordt er nog aangelegd bij een bijzonder strand, waar aan de ene kant zout water is te vinden en aan de andere kant zoet water. Hier wordt de mogelijkheid geboden om te zwemmen.

Aquapark Dedeman 
Een dagje van de vakantie doorbrengen in dit grote waterpark is een aanrader voor jong en oud. De kids  kunnen zich vermaken in de kinderbaden met kinderattracties en voor de volwassenen zijn er vele spectaculaire attracties. Uiteraard wordt de spanning ook ingewisseld voor ontspanning. Voorbeelden van ontspannende attracties zijn de Lazy River en de Wave Pool.

Onderwater Archeologie Museum
In het Onderwater Archeologie Museum dat in een kasteel is gevestigd, bevindt zich de tentoonstelling van het beroemde Glaswrak, een Phoenicisch schip dat ook wel Uluburun genoemd wordt. Vele historische vondsten uit de Byzantijnse tijd, het graf van de Corintische prinses en meer kan hier bekeken worden.

Kafedaki restaurant en cafe
Het Kafedaki restaurant bevindt zich in de heuvels van Bodrum. Door de ligging en de luxe mogelijkheid om buiten te dineren is er gelegenheid om van het prachtige uitzicht te genieten. Het bijzondere aan dit restaurant is dat de gasten van het restaurant afgehaald kunnen worden bij het hotel en na het diner weer kunnen worden afgezet. Van deze service kan gratis gebruik worden gemaakt.

Vervoer
Het veroer is in Turkije prima geregeld!. Erg populair is het Dolmus-busje. Hiermee kunt u van de ene plaats naar de andere en u kunt overal in- en uitstappen want deze shuttlebus heeft geen vaste haltes. Ook kunt u met de bus reizen als u langere afstanden moet afleggen. Natuurlijk kunt u overal ook de taxi nemen. Verder heeft u de mogelijkheid een auto te huren als u de omgeving zelf nader wilt verkennen.