Belek Tips

 

Duiken
Ooit willen diepzeeduiken? Grijp dan nu uw kans! Volg een introductie­cursus voor beginners, onder begeleiding van een professionele duikinstructeur. Als u de smaak eenmaal te pakken heeft, kunt u ook een volledige duikcursus volgen en een duik­brevet halen. Snorkelen is ook mogelijk. De minimumleeftijd voor duiken is 10 jaar.

Vervoer
U kunt vanuit Belek makkelijk met de bus of taxi naar omliggende plaatsen reizen. Wat u ook veel zult zien in Turkije zijn de shuttlebusjes, de zogenaamde Dolmus, hiervoor zijn geen vaste haltes. U kunt gewoon langs de kant van de weg gaan staan en uw hand opsteken. Wilt u op eigen gelegenheid de omgeving verkennen dan kunt u natuurlijk altijd een auto huren bij onze reisleiding ter plaatse.

Hamam
Kom heerlijk tot rust in een van vele hamams in Belek! Dit is een echte aanrader. Vaak hebben resorts ook zelf een ontspanningsruimte en hamam. U krijgt een heerlijke traditionele scrubbehandeling. Daarna wordt u overgoten in een zee van zeep. Dit is heerlijk genieten. Daarna kunt u nog kiezen voor bijvoorbeeld een geweldige olie- massage.

De scrubbehandeling is niet alleen lekker.. het is ook nog eens goed voor uw huid! De behandeling zorgt ervoor dat u niet zult verbranden. De oude huidcellen worden namelijk weggehaald. Er blijven alleen nieuwe huidcellen over die niet kunnen verbranden! Hierdoor krijgt u een mooie bruine teint! Maar vergeet niet regelmatig in te smeren tegen de hete zon!

Jeepsafari
Ga met de hele familie op Jeepsafari! Met de jeeps ga je naar Manavgat en vanaf daar naar het Taurusgebergte! Je kan meerijden met een chauffeur of natuurlijk de jeep zelf besturen! Je bezoekt tijdens de tocht een oude vestiging in de bergen en er is tijd voor een lunchpauze en om te zwemmen! Kortom; Veel pret en plezier voor jong en oud!

Winkels
In Belek zijn er veel leuke winkels, vooral kledingwinkels, tassenwinkels, juweliers en souvenirwinkels. Deze winkels liggen voornamelijk in het centrum maar ook voor een deel in het mooi overdekte winkelcentrum Forsa 2000 aan de westkant van de plaats. Ook is er 1 keer in de week een markt op korte afstand van het centrum.

Golfen
Belek staat qua ontspanning vooral bekend om de mooie golfbanen. Het gebied heeft een goede irrigatie door de rivieren, afkomstig van de bergen en dit zie je dan ook terug aan de kwaliteit van de diverse greens. Mocht je van golfen houden dan biedt Belek je 5 professionele golfbanen (18 holes) en een baan van 9 holes voor diegene die eerst een les willen volgen.