Al 30 jaar de Turkijespecialist  Winnaar Reisgraag Awards 2019 & 2021 Lid Garantiefonds  Laagsteprijsgarantie  GeldTeruggarantie Gratis Annuleren


 

Bekijk alle Belek Hotels>


 


 

Algemene Informatie over Belek

Belek ligt aan de schitterende Turkse rivièra, op slechts 30 kilometer afstand van Antalya en Side. Het is één van de vele populaire badplaatsen langs de Turkse kust. Belek neemt daarin een bijzondere plaats, door haar prachtige natuur, mooie stranden en vooral de internationaal befaamde golf terreinen. Belek staat dan ook bekend als golf paradijs! Hier kunt u het hele jaar door terecht om in een bijzondere omgeving, in een aangenaam klimaat, heerlijk te golfen. De golf terreinen in Belek zijn groot en zeer natuurlijk aangelegd. Golf toppers uit de hele wereld komen hier regelmatig trainen.

U kunt een golf vakantie in Belek prima combineren met een echte zon, zee en strand vakantie. Belek heeft lange stranden, waar u ook de meeste hotels en all inclusive resorts vindt. Op de gouden stranden kijkt u uit over een schitterende helderblauwe zee, waar u een heerlijke duik kunt nemen. Want het weer is in Belek vanaf het voorjaar tot het late najaar heel aangenaam! Door het warme zeeklimaat zult u hier optimaal genieten van een echt zonnige vakantie!

Belek is ideaal gelegen, nabij Antalya, Side en Alanya. Omdat het aan het mooie Taurusgebergte ligt, kunt u hier diverse leuke uitstapjes maken. Met een jeepsafari of een natuurwandeling ontdekt u de prachtige natuur van Belek. De vele mogelijkheden maken Belek een zeer complete vakantie bestemming aan de Turkse kust. U verblijft in een luxe hotel of all inclusive resort, waar u onbezeorgd kunt genieten van een heerlijke vakantie. En terwijl de kinderen spelen in de gezellige kinderclub bij uw resort, kunt u op één van de golf terreinen in Belek een balletje slaan.

Belek ligt, net als Alanya en Antalya, aan de Turkse rivièra. Hier is het van april tot en met oktober heerlijk zomers weer. Door het warme zeeklimaat bent u hier eigenlijk van het voorjaar tot het najaar verzekerd van echt zon, zee en strand weer met weinig neerslag. Belek heeft mooie stranden, waar u niet alleen heerlijk kunt genieten van de zon, maar ook vele watersporten kunt beoefenen, zoals waterskiën.Belek staat ook bekend als golf paradijs, door de internationaal befaamde golfbanen. Hier kunt u het hele jaar heerlijk golfen, met een aangename temperatuur. Ook in de wintermaanden kunt u in Belek prima golfen, want met een gemiddelde van 14 graden is het weer juist heerlijk voor sportieve activiteiten. U kunt dan ook prachtige wandelingen maken in het nabij gelegen Taurusgebergte, door het warme zeeklimaat in Belek.

 

Inhoudsopgave:

 
 
 
Het klimaat in Belek
 

Belek ligt, net als Alanya en Antalya, aan de Turkse rivièra. Hier is het van april tot en met oktober heerlijk zomers weer. Door het warme zeeklimaat bent u hier eigenlijk van het voorjaar tot het najaar verzekerd van echt zon, zee en strand weer met weinig neerslag. Belek heeft mooie stranden, waar u niet alleen heerlijk kunt genieten van de zon, maar ook vele watersporten kunt beoefenen, zoals waterskiën.Belek staat ook bekend als golf paradijs, door de internationaal befaamde golfbanen. Hier kunt u het hele jaar heerlijk golfen, met een aangename temperatuur. Ook in de wintermaanden kunt u in Belek prima golfen, want met een gemiddelde van 14 graden is het weer juist heerlijk voor sportieve activiteiten. U kunt dan ook prachtige wandelingen maken in het nabij gelegen Taurusgebergte, door het warme zeeklimaat in Belek.

 

Turkse Rivièra

 

jan.

feb.

mrt.

apr.

mei

jun.

jul.

aug.

sep.

okt.

nov.

dec.

Dagtemperatuur in C

12

13

18

23

26

28

30

29

27

23

18

14

Zonne-uren per dag

4

6

7

9

11

12

13

12

11

9

7

5

Dagen met neerslag

11

9

6

4

3

1

1

1

1

4

5

11

De aangegeven temperaturen zijn gemiddelde temperaturen en kunnen derhalve afwijken. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

 

Hoofdstad
 

De mooie badplaats Belek ligt op ongeveer 400 kilometer van de hoofdstad van Turkije, Ankara. Ankara is sinds 1923 de hoofdstad van Turkije, nadat de Turkse leider Atatürk in 1919 in Ankara was gaan wonen. Ankara is het politieke centrum van Turkije en de meeste universiteiten liggen in de hoofdstad. Het is echter niet de grootste stad van Turkije, dat is namelijk Istanbul met 13 miljoen inwoners. In Ankara wonen ongeveer 5 miljoen inwoners. De stad ligt in het centrum van Turkije, in de gelijknamige provincie Ankara. Een continentaal steppeklimaat, met strenge winters en warme, droge zomers, maakt het weer hier heel anders dan in de badplaats Belek, waar een warm zeeklimaat de temperatuur altijd aangenaam maakt.

 

Tijdverschil
 

In Turkije is het één uur later dan in Nederland. Dit tijdsverschil blijft het gehele jaar gelijk, omdat Turkije dezelfde winter- en zomertijd heeft als Nederland. Als u op vakantie gaat naar Belek aan de Turkse kust, dan is het tijdsverschil met thuis dus altijd één uur, of u nu in de winter of in de zomer naar Belek gaat.

 

Taal
 

De Turkse taal is de voertaal in Turkije, ook langs de kust. Maar in de populaire badplaatsen zoals Belek, zult u merken dat u zich ook prima redt met Duits en Engels. In de meeste hotels spreekt een groot deel van het personeel verschillende talen, waardoor communiceren altijd gemakkelijk gaat. Het gastvrije personeel zal zich zeker inspannen om uw vraag te beantwoorden. Wellicht leert u nog een paar woordjes Turks tijdens uw vakantie in Belek. De Turkse woorden “Hos geldiniz” zult u zich in ieder geval snel eigen maken, want het betekent 'hartelijk welkom'! Dit zult u vaak horen van het hartelijke personeel in de hotels in Belek.

 

Geldzaken
 

In Belek betalen met uw pinpas is geen probleem. Want u vindt overal pinautomaten met het Maestro logo, waar u eenvoudig geld kunt opnemen. In Turkije betaalt u met de (nieuwe) Lira. Ook aan de Turkse kust, waaronder in Belek, is het munteenheid de nieuwe Lira. In het toeristische badplaatsen zoals Belek, kunt u soms ook met euro's betalen, maar dit is niet altijd mogelijk. Houdt u er ook rekening mee dat u niet altijd in winkels en horecagelegenheden kunt pinnen. Ook voor bijvoorbeeld de dolmus bus of een fooi zijn contante Turkse Lira's handig. Mocht u geld willen omwisselen, dan raden wij u aan om dit te doen bij het wisselkantoor of op het vliegveld bij aankomst. De banken in Belek zijn geopend van maandag tot en met vrijdag, van 8.30u tot 12.00u en van 13.30u tot 17.00u.

Fooien
 

In Turkije is het gebruikelijk om een fooi te geven in bijvoorbeeld horeca gelegenheden. Tijdens uw vakantie in Belek kunt u 10% van het betaalde bedrag als richtlijn nemen voor een fooi in horecagelegenheden. Mocht u de chauffeur of de kamerjongen een fooi willen geven, dan kunt u bijvoorbeeld denken aan € 1,00 fooi. Dan zit u altijd goed wanneer u een fooi geeft tijdens uw vakantie in Belek.

Voltage
 

Tijdens uw vakantie in Belek wilt u waarschijnlijk uw föhn of telefoon oplader gebruiker. Dat is geen probleem, want de Turkse kust heeft een voltage van 220 Volt, net als in Nederland. Ook zijn de stekkers gelijk aan de stekkers in Nederland, zo dat u eenvoudig uw eigen elektronische apparatuur kunt gebruiken tijdens uw vakantie in Belek. Gaat u naar bijvoorbeeld Istanbul, dan heeft u echter wel een verloopstekker nodig. Hier gebruikt men een voltage van 110 Volt. Maar op vakantie aan de Turkse kust kunt u zonder problemen uw eigen stekkers gebruiken, ook in Belek.

 

Drinkwater
 

Als u op vakantie bent in Belek kunt u overal goedkope flesjes drinkwater kopen. Er wordt aangeraden om het kraanwater in Belek en de andere badplaatsen aan de Turkse kust niet te drinken, vanwege de zuivering met chloor. Hierdoor is het kraanwater in Belek niet goed voor de gezondheid. Voor uw flesjes drinkwater kunt u zowel in het hotel als in iedere winkel goedkoop terecht. Deze flessen zijn er in diverse hoeveelheden, want water drinken is belangrijk tijdens uw vakantie in het warme Belek.

 

Turkije culinair
 

Als u op vakantie gaat naar Belek, dan zult u genieten van de heerlijke en gevarieerde Turkse keuken. De Turkse koffie met zoetige lekkernijen, kruidige lamsvlees gerechten en vers fruit. Wist u dat de Turkse keuken behoort tot de top vijf van beste keukens ter wereld? Deze veelzijdige keuken heeft zowel oriëntaalse als westerse invloeden, omdat Turkije op beide continenten ligt. Het traditionele Turkse diner begint met de Meze; kleine voorgerechten bestaande uit gegrilde visjes, salades, calamares of Borek, een opgerold bladerdeeg hapje met kaas en kruiden. Het zijn maar een paar voorbeelden van de vele heerlijke snacks. Op uw vakantie in Belek zult u genieten van de uitgebreide Turkse keuken, onder het genot van een Raki, de Turkse variant van de Griekse Ouzo. Laat u iedere dag culinair verrassen in het restaurant van uw hotel tijdens uw vakantie in Belek.

 

Mobiele telefonie
 

Waarschijnlijk neemt u uw mobiele telefoon mee op uw vakantie naar Belek. In de toeristische badplaats Belek heeft u eigenlijk vrijwel altijd bereik, want alle mobiele netwerken zijn daar beschikbaar. Uw mobiele telefoon kiest automatisch het netwerk waar u een contract mee heeft. Zodra de naam van deze aanbieder op het secherm verschijnt, kunt u bellen en gebeld worden in Belek. De kosten voor mobiel bellen in het buitenland zijn echter wel hoger dan binnen Nederland bellen. Om te voorkomen dat deze kosten ongemerkt hoger zijn dan u verwacht, is het aan te raden om uw voice-mail uit te zetten. Ook de kosten van mobiel internet gebruik zijn vele malen hoger dan binnen Nederland. Zet daarom op uw smartphone dataroaming uit. Daarmee voorkomt u dat uw telefoon zelf gaat zoeken naar internetverbindingen en komt u niet achteraf voor verrassingen te staan, na uw ontspannen vakantie in Belek!

Reisdocumenten
 

Als u op vakantie gaat naar Belek heeft u een geldig paspoort of identiteitskaart nodig, welke geldig is tot 6 maanden na de terugkomst datum. Als u paspoort of identiteitskaart niet lang genoeg geldig is, vraag dan tijdig voor uw vakantie naar Antalya een nieuwe aan. Soms kan het even duren voor uw paspoort klaar is. Bent u in bezit van een paspoort uit een ander land dan de Benelux, dan is het verstandig om even contact op te nemen met het Turkse Consulaat, ruim voor vertrek naar Antalya. Reizigers uit de Benelux hebben ook een visum nodig. 

E-visum Turkije
In 2014 zal het visum voor Turkije volledig elektronisch worden (E-visum). U dient het visum (een E-visum) vooraf aan te schaffen via de website van het Turkse Ministerie, te weten www.evisa.gov.tr. De betaling is voor alsnog alleen met credit card mogelijk. 
Dit visum dient u te printen en mee te nemen op uw reis naar Turkije. Let er op dat de naam wordt gebruikt, zoals die in het paspoort staat. Het voordeel van het E-visum is dat u niet meer in de rij hoeft te staan en direct door kan lopen naar de paspoort controle. De kosten van het Evisum bedragen $20, - (ca. €15, - , afhankelijk van de koers van de dollar). Er zijn ook andere websites die hetn visum voor Turkije aanbieden en verzorgen, maar daar kunnen hoge bijkomende kosten aan verbonden zijn.
Het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft - na aandringen door onder andere de reisbranche - bekend gemaakt dat het visum bij binnenkomst in Turkije nog verkrijgbaar zal zijn tot 1 november 2014. Daarnaast worden maatregelen genomen om het verkrijgen van het E-visum toegankelijker te maken. De kosten van het visum op de luchthaven bij aankomst zal echter hoger zijn, te weten €25, - per visum.

Turks Consulaat
 

Mocht u vóór of na vertrek naar uw vakantie in Belek het Turkse Consulaat nodig hebben, dan kunt u terecht bij het Turkse Consulaat in Rotterdam of in Deventer.  U kunt het beste van te voren even bellen voor de actuele openingstijden en voor een eventuele afspraak.

Turks Consulaat Rotterdam

Westblaak 2

3012 KK Rotterdam

Tel.: 010 - 201 2000 

Email: rotterdam@turkishconsulate.nl

 

Turks Consulaat Deventer

Keizerstraat 8

7411 HG Deventer

Tel.: 0570 - 619 481 

Email: deventer@turkishconsulate.nl

Vaccinaties
 

Als u op vakantie gaat naar Belek, voor minder dan drie maanden, dan zijn vaccinaties eigenlijk niet nodig. Langs de gehele Turkse kust zijn vaccinates niet verplicht. Ook over malaria hoeft u zich aan de Turkse kust geen zorgen te maken. Gaat u echter langer dan drie maanden op vakantie in Belek, of avontuurlijk reizen door Turkije, dan zijn vaccinaties zeker een overweging. U kunt dan denken aan DTP (difterie, tetanus en polio), hepatitis A (besmettelijke geelzucht), hepatitis B, buiktyfus en rabiës (hondsdolheid). Neem voor informatie over vaccinaties tijdens uw vakantie naar Turkije contact op met uw arts of een GGD bij u in de buurt. Gaat u minder dan drie maanden op vakantie, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over vaccinaties in Belek.

 

Turkse geschiedenis
 

Belek ligt aan de prachtige Turkse kust. De kust heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in Turkse geschiedenis, die vele machtswisselingen door de eeuwen heen heeft gekend. Talrijke volkeren hebben zich in Turkije gevestigd. Zo maakte Turkije deel uit van het Griekse rijk en vanaf de 2e eeuw behoorde het tot het Romeinse rijk. Vooral de sporen van de Romeinse overheersing zijn nog altijd overal terug te vinden, juist ook aan de kust. In vele badplaatsen, en zo ook nabij Belek zijn er vele overblijfselen uit de Romeinse tijd. Tijdens uw vakantie aan de Turkse kust kunt u op diverse plekk aquaducten, tempels en amifitheaters bezichtigen. Na de Sjeltsjoekse leiders, de Byzantynen en de kruisvaarders, stichtten de Turken in de 12e eeuw het Ottomaanse rijk. De Turkse leider Atatürk stichtte in 1923 de Republiek Turkije. Zo heeft Turkije een zeer rijke en diverse culturele historie.

Deze geschiedenis vindt u ook terug in Belek. Het ligt immers vlakbij de historische Griekse stad Perge. Het was één van de grootste en rijkste steden van de Griekse Oudheid. Later namen de Romeinen Perge over en lieten indrukwekkende bouwwerken na, waarvan de overbijfselen nog altijd te zien zijn. Belek ligt in de provincie Antalya, waar op diverse plekken mooie Romeinse bezienswaardigheden zijn. Dus ook voor een veelzijdige vakantie zit u goed in Belek.

 

 

Cultuur en religie
 

Als u  op vakantie gaat naar Belek, maakt u kennis met de hartelijke Turkse cultuur. Gastvrijheid is heel belangrijk in de Turkse cultuur. Overal wordt u een glaasje thee aangeboden, ook in de winkeltjes waar u souvenirs koopt. Het wordt op prijs gesteld wanneer u dit aanneemt, want het sociale leven en familie spelen een belangrijke rol in Turkije. Gezellig samenzijn buiten, tot laat in de avond, is in Turkije heel gewoon. Winkeltjes zijn daardoor ook vaak tot laat open. Een warm onthaal en goed contact met vrienden en familie, dat ziet u zeker tijdens uw vakantie in Belek. Daarbij kan een ogenschijnlijk verhitte discussie, net zo gemakkelijk een goed gesprek over het weer zijn. Als u open staat voor de Turkse cultuur en gewoontes zult u er zeker van genieten.

Onderhandelen is in Turkije heel gewoon. Het wordt eigenlijk zelfs van u verwacht, want hoewel onderhandelen in Nederland niet zo gebruikelijk is, is het in Turkije gewoon een goed gesprek over de prijs. De prijs van levensmiddelen ligt wel vast, maar als u souvenirs gaat kopen kunt u veel plezier beleven aan de kunst van het onderhandelen. Kijk niet verbaasd op als u hierbij een glaasje thee aangeboden krijgt!

De hoofdreligie van Turkije is de Islam. Turkije is een seculiere staat, wat betekent dat religie en wetgeving gescheiden zijn. Hoewel het merendeel van de bevolking Islamitisch is, zijn er ook andere religies. De beleving van het geloof kan per streek en bevolkingsgroep in Turkije sterk verschillen. Zo kent Turkije een religieuze diversiteit, waarbij u mensen zeer modern en ook traditioneel gekleed zult zien. Juist in de kust streken, waar toerisme al jaren een belangrijke rol speelt, zijn de verschillenen tussen bijvoorbeeld Nederland en Turkije niet zo groot, zo ook in Belek.

Send Whatsapp Message