Antalya Tips

 

Boottocht
Wilt u ontspannen en genieten van de prachtige kustlijn en jouw vakantieomgeving zien vanaf de waterzijde, dan is deze boottocht ideaal voor u! Varend over de blauwgroene golven met een uitzicht op de indrukwekkende bergen wens je dat deze dag nooit zal eindigen. De boot meert aan bij een prachtige baai, waar je heerlijk kunt gaan zwemmen, van de boot afduiken of kunt genieten van de vele vissoorten die dicht bij de boot zullen komen! Op de boot kun je genieten van een maaltijd en een verfrissend drankje.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer is prima geregeld in Antalya. Heel populair zijn de zogenaamde Dolmus-busjes. Deze soort taxibusjes rijden de kust af en aan en hebben 
ook meerdere routes dwars door Antalya heen. U gaat gewoon langs de kant van de weg staan en steekt uw hand op. Men kan dus overal in- en uitstappen en u betaalt de afgelegde afstand. De relatief goedkope tarieven worden door de gemeente vastgesteld. In Nederlandse begrippen zijn deze prijzen minimaal.

Golfen 
Antalya is ook zeer populair bij de golfliefhebbers. De mooie badplaats Belek, op circa 35 km van Antalya, beschikt over 9 golfbanen van topkwaliteit in een zeer bijzonder landschap met pijnbomen en eucalyptusbomen.

Jeepsafari
Houdt u van zon, avontuur en autorijden, dan is een jeepsafari de perfecte excursie voor u! Deze jeepsafari staat gelijk aan een avontuurlijke belevenis en fun voor jong en oud! U heeft de keuze om zelf te rijden of om mee te rijden met een ervaren chauffeur.

Minicity Antalya
Bezoek eens de minicity Antalya, dit is een miniatuurpark waarin verschillende architecturale gebouwen zijn nagebouwd in het klein. Dit uitstapje is erg geschikt voor een gezinsuitje waar u een reis maakt in de tijd en de rijke geschiedenis van Turkije ontdekt.

Luchtballonvaart
Bekijk Antalya een vanuit een andere hoek. U kunt een ballonvaart maken via Anatolian Balloons dat is gevestigd in het nabij gelegen Serik. In het 70 minuten durende vlucht wordt er onder andere over de Taurusgebergte gevlogen waar u een mooi uitzicht heeft over het mooie landschap. Bij de landing wordt er gezorgd voor een glaasje champagne. Een unieke ervaring die u heel lang zal bij blijven.

Dierentuin
De dierentuin van Antalya is erg leuk ter afwisseling van zon, zee en strand. De Antalya Zoo ligt in een picknickgebied van 330.000 m² in de wijk Kepezalti. U kunt er naast het bezichtigen van maar liefst 765 verschillende dieren, ook heerlijk picknicken.

Uitgaan
Het nachtleven in Antalya is wellicht niet zo uitbundig als in andere toeristische badplaatsen, maar kent zeker een hoog gezelligheidsgehalte door de aanwezigheid van vele restaurantjes, barretjes en terrassen waar u de hele avond heerlijk kunt genieten. Mocht u van plan zijn om wel uitbundig feest te vieren dan kan dat in de openlucht discotheken Aura of in Moonlight Park die dichtbij het centrum zijn gelegen. Voor de liefhebbers dus

Quad Safari
Beleef een avontuurlijke en fantastische "off the road" avontuur in het Taurusgebergte met een prachtige uitzicht op de mooie natuur! Een 2.5 tot 3 uur durende tocht door de verharde en onverharde landelijke wegen van het Turkse landschap zullen garant staan voor een ruime dosis fun! Tijdens de tocht wordt u begeleid door een ervaren instructeur die zorg draagt voor uw welzijn en veiligheid.Hier heeft u de kans om eens een ander Turkije te zien

Migros winkelcentrum
Vlak bij het centrum van Antalya vindt u ook het winkelcentrum Migros. Hier kunt u internationale producten en winkels verwachten zoals Mango, Guess, Lacoste en natuurlijk een Mc Donalds mag ook niet ontbreken.