Alanya Tips

 

Boottocht Alanya
Lekker ontspannen langs de kustlijn en uw vakantieomgeving zien? Dan is deze boottocht ideaal! U vaart over de prachtige golven met een uitzicht op indrukwekkende bergen, de boot meert aan bij een geweldige baai, waar u lekker kunt gaan zwemmen, of kunt genieten van de vele vissoorten die dichtbij de boot komen! De lunch die aan boord wordt geserveerd bestaat meestal uit vis en/of kip

Turkse  avond
Met de Osmaanse sferen gaat u helemaal terug in de tijd tijdens deze leuke avond! U bent namelijk uitgenodigd bij de Sultan en zijn belangrijkste gasten. Zij bieden u een geweldig schouwspel met folkloristische en traditionele Turkse gebruiken. Een buikdanseres ontbreekt natuurlijk ook niet. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om zelf te buikdansen.
Voor jong en oud een erg gezellige avond uit!

Jeepsafari Alanya
Als u van zon en de natuur houdt, dan is deze jeepsafari zeker iets voor u. U rijdt dwars door de dorpjes in de bergen en u krijgt een lekkere lunch bij de rivier.
Trekt u vooral geen witte kleren aan in verband met de stoffige wegen, en ook een petje op uw hoofd is een goed idee tegen zonnesteken!

Markten Alanya
De markten in Alanya zijn een waar feest! Vele kraampjes met etenswaren, verse en kleurrijke fruit en groenten, de bergen kruiden en specerijen, het geroep van de kooplieden maakt alles bij elkaar een schouwspel dat u niet mag missen.

Havana Club
De Havana Club ligt in het leuke en bruisende havengebied. Met een mix van muziekstijlen is Havana Club erg leuk om te bezoeken. Met muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80, pop, R&B, Hip Hop en Latin en ook nog House en Techno. Havana Club heeft dus muziek voor iedereen!
Met 2 verdiepingen en uitzicht op de haven heeft deze discotheek een prachtige ligging. Ook erg leuk is het thema: Cubaanse sigaren. Mooie posters van beroemdheden met een sigaar maken het helemaal af.

Quad rijden
Zin in een ritje door het Taurusgebergte? Dan is dit uw kans om met de quad door het gebergte te racen. Het quad-rijden wordt in groepsverband gedaan. Onder begeleiding van ervaren bestuurders zult u door bergen, water en bossen rijden. U mag dit zeker niet missen!

Magic Dive in Alanya
Zin in snorkelen of wilt u de onderwaterwereld verkennen? Dan bent u op het goede adres bij Magic Dive in Alanya. Magic Dive is namelijk een duikorganisatie die diverse zwemgelegenheden aanbiedt waaronder duiken, zwemmen, snorkelen en zonnebaden tijdens de boottour. U wordt begeleid door een ervaren duikmeester en per dag worden er twee duikgangen gemaakt. In het programma zijn lunch en transfer van en naar het hotel inbegrepen.

Bazaars in Alanya
Laat je verassen in de bazaars van Alanya. Er zijn verschillende winkeltje en steegjes waar u van alles kunt vinden. De winkels verkopen echt alles, van prachtige tapijten tot gouden horloges. De bazaars hebben soms een aantal verborgen hans. Een han is een binnenplaats, waar ambachtslieden nog op oude wijze hun producten vervaardigen. Aarzel daarom niet om de smalle steegjes binnen te gaan. U zult zeker een  avontuur meemaken.

Alanyum winkelcentrum
Shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Alanyum. Dit is een vrij nieuw winkelcentrum in Oba, net buiten het centrum van Alanya. Hier zijn bekende winkels als LC Waikiki, Koton en Luflan te vinden. Ook met kinderen zit je hier goed; op de tweede etage is er een speelparadijs. Tevens kan je hier een hapje eten bij bijvoorbeeld de Burger King of een pizzeria.